Vi bestämde oss ganska sent att åka till Keteminde och vara med på ett av de danska tävlingarna för att få lite mer träning innan vi skall skicka skotrarna till höstens VM tävlingar.

Racingen blev väldigt bra och över förväntan. Lördagen bjöd på ganska hård vind från havet och ordentligt höga vågor på det långgrunda vattnet. Jonna blev tvåa efter Dansken Anders Keller och Sofie blev fyra. De var väldigt nöjda med sin körning och hade kul.

På söndagen hade vinden vänt och kom från land istället. Vattnet var plattare men det blev väldigt bra racing iallafall. Andra heatet vanns av Keller igen och Emma-Nellie blev tvåa Jonna trea och Sofie femma.

Det var lika ställning mellan Jonna och Emma inför sista heatet när Jonna tog starten för tredje gången. Det blev en lång och spännande fight innan Keller slutligen var förbi och med lite mer kämpande behöll Jonna andraplatsen och slutade tvåa. Sofie körde in sig på den spännande fjärdeplatsen. Hon fick däremot tredjeplatsen i ladies där Jonna vann.

Tack till Fricken som höll Jonna i starterna 🤗 och till danskarna som ordnat en bra tävling.