Vi hade inga planer alls att köra EM tävlingarna i början av året, sedan ville Jonna åka med resten av teamet (Kevin & Daniel) till Kroatien för EM-deltävling 1 i Zadar i början av maj för att få lite träning inför första VM-deltävlingen i Italien 2 veckor senare.
Och ”träningen” gick riktigt bra, 3 raka heatsegrar och full pott i vad som beskrevs av många förare som de värsta förhållande de kört i. Stora vågor båda dagarna. Nu blev det att planera deltävling 2/finalen i Portugal och med hjälp av vår gode vän Anders Keller från Danmark fick vi dit Jonna`s jetski och vi kunde flyga ner.

Foto: Aquabike_official instagram


Denna tävling kommer för alltid finnas i våra minnen, inte för att Jonna vann även denna deltävling och därmed kan titulera sig UIM Aquabike European Champion 2017, utan för att vi denna helg miste en mycket god vän till våra tjejer. Beatriz Curtinhal från Portugal som varit teamkamrat med Jonna 2015-2016 och tränat mycket ihop, dog tragiskt i en bilolycka på väg till denna tävling. Under 2016 var Beatriz också kontrakterad Aquabikeförare så Jonna & Sofie har spenderat mycket tid med Bea på UIM Aquabiketävlingar och andra race i Europa sista åren. Bea hade tagit ett sabbatsår pga studier men var på väg att komma och titta och hälsa på alla vänner. Detta besked kom efter första heatet var kört på lördag förmiddag och de 2 kvarvarande heaten flyttades till söndagen pga detta.

Det var en tung dag. Att hitta fokus och vilja att köra i sådan situation är inte lätt, men alla förare på plats peppade varandra och beslutade att köra heaten på söndagen.
Efter en mycket fin blomsterceremoni på söndag morgon och efter tjejerna satt på sorgeband på handle pole så kunde tävlingen fortsätta.

Och Guld till Jonna blev det…hon körde för Bea !

Första gången Jonna var på pallen i UIM Aquabike EM var 2015, då var hon 2:a efter Beatriz.
Jonna`s guldmedalj överlämnade hon själv till Bea`s familj vid begravningen 3 dagar senare.

Bea, the true Champion.

2016 Frejus, Frankrike

2016 Frejus, Frankrike

2015 Valras, Frankrike