Nu är vi på plats i Lake Havasu City, Arizona USA för World Finals !

Detta året har vi åkt hit tidigare för att få mer tid att förbereda Jetskina och så att tjejerna skall få bättre förutsättningar med sina egna förberedelser. Det är också väldigt varmt ca 30-35 grader och med 9 timmars tidsskillnad tar det många dagar att anpassa sig.

De börjar varje dag kl. 06:00 med en löptur intill berömda London Bridge (googla london bridge lake havasu) och kör trappträningar. Därefter har vi varit på Body beach och tränat Jetski, tunat och mekat från 09:00. De första dagarna har varit en rivstart, varje dag har vi hållit på fram till midnatt då det alltid händer något med jetskina. Vi har testat lite nya grejor och det har fungerat bra.

Sandra och Sondre krockade igår på träningen, ren racing incident och ingens fel. Bägge OK vilket är det viktigaste men Sandras skoter sjönk. Hål i sondres Yamaha men inget stort. Sandras värre…IMG_2661   IMG_2648

Nosen på skotern helt mosad och skrovet släppte från överdelen i framkant och ca 30 cm bak på ena sidan. Det såg inte bra ut… Det var en bra smäll så de hade tur. Vi pratade med Chris Hagest på Prowatercraft om de kunde plasta ihop den innan helgen och det kunde de.

Men det var bråttom för att hinna och de ville börja direkt. Vi lyfte ur motorn, tanken, motorfästena, styrwajer m,m samt pumpen och precis allt inkl. bommen. Tog 2 timmar för mig, Elin, Helena och alla tjejerna.

De sågar nu ut väggen, sågar av nosen, gjuter en då de hade en form så det blir delvis ny nos. Skrovena får limmas ihop igen också. De jobbade igår ikväll och inatt på detta och fortsätter imorgon lite på dan och imorgon kväll/natt. Vi hoppas att det är klar så Sandra kan träna på lördag eller senast söndag.

Efter 3 intensiva dagar är det nu jetski fri dag, tjejerna skall först springa sedan paddla paddleboard i kanalen under London Bridge.

Mekandet fortsätter dock, skall nu åka till stranden där Kevin håller på att tuna in Jetskina. Senare idag skall vi förhoppningsvis göra klart det sista så vi kan ägna oss åt enbart banträning fre-söndag.

Måndag börjar träningen på tävlingsbanan, tisdag börjar tävlingarna och vi återkommer med vilka dagar tjejerna kör.