Att Jonna är duktig och kör stabilt, har hon visat genom att ofta vara på pallen internationellt och varit Europamästare 3 gånger tidigare IJSBA 2013-2014 & UIM 2017. Men i december 2017 bröt Jonna överarmen på 2 ställen i en krasch i UAE och efter detta har det varit en lång rehab tid. Det var först under 2019 som Jonna var helt återställd och lyckades vinna sista deltävlingen i Sharjah som gav andraplatsen totalt det året på VM:et.

2020 blev en konstig säsong då 7 st VM-deltävlingar var planerade men det blev bara en pga pandemin. På denna vann Jonna första heatet och ledde andra heatet tills absolut sista bojen före mål där hon kraschade med 2:an som försökte köra om och detta resulterade att ingen av de kom imål och hamnade utanför pallen. Sedan ställdes resten av VM tävlingarna in.

Men nu, 2021 tog hon hem guldet till Henån, Orust efter 7 års försök. Årets säsong hade bara 2 VM-deltävlingar pga pandemin och i den första på Sardinien, Italien vann Jonna genom 2 heatsegrar och en andra plats i sista heatet.

Inför deltävling 2 i Kuwait visste Jonna vad som krävdes för att ta hem titeln. Det var också det som var målet inför racet i Kuwait och hon lyckades!

Nu blir det lugnt ett tag och vi skall hela teamet njuta.

Aquabike World Champion 2021 !

2022 säsongen startar mest troligen i mellanöstern igen i februari-mars och vi hoppas verkligen att Sofie är tillbaka då hennes handled varit skadad och sedan hoppas vi att det blir 5-7 tävlingar i VM-serien. Innan detta kanske det blir en tur till Thailand och en tävling där i januari, vi får se.