Karlsborg 3-4 augusti

Hemsidan har blivit lite eftersatt under sommaren när det inte har funnits så mycket tid kvar mellan tävlingar och jobb. Första helgen i augusti var vi i Karlsborg och körde andra och sista deltävlingen i Svenska Cupen. Vi var på en fin badplats med sandstrand, centralt i den mysiga staden. Banan var tight och ganska liten då det var och en del grund att ta hänsyn till mitt i banan. Det blev däremot spännande racing och händelserika heat.

Jonna vann SM i Ski GP1 och Sofie blev 3:a. Ski ladies har ingen SM status på grund av för få deltagare, men Jonna blev tvåa och Sofie trea i Karlsborgstävlingen.

 

Nordiskt mästerskap 9-11 augusti

Nordiska blev en tuff tävling med extrema vindförhållanden som gjorde heaten dramatiska. Tävlingsmaskinerna hade skickats iväg inför höstens VM-deltävlingar så tjejerna och andra nordiska VM-förare fick tävla på sina backupmaskiner. Tjejerna kämpade verkligen i de tuffa förhållandena och Sofie kroknade på söndagen och stod över em. Hon var inte nöjd med helgens resultat men fick ett ordentligt träningspass i den hårda vinden att ta med sig. Jonna lyckades bäst i Ski GP2 där hon slutade tvåa. Även i Ski ladies blev hon tvåa.

Det var bara Kevin o Laura som saknades för att hela Kev racing skulle vara på plats i Vordingborg.

Dansk uppvisningstävling 23-25 augusti

Alla tjejerna i OJK åkte själva till en mindre uppvisningstävling i Danmark. Det var lite nervöst att skicka iväg dem själva utan marktjänst o mekaniker. De hade en rolig träningshelg och det blev inte allt för mycket efterservice på maskinerna. Jag och Håkan fick ett par lugna dagar på semestern.