Tävlingen kom igång efter en del förseningar. Det har varit en del frustration pga brister i arrangemanget bland de tävlande och en del justeringar gjordes tillslut efter påtryckningar men då hade redan damernas första moto körts.

Jonna vann sitt första heat och förbättrade chanserna till en pallplacering i EM. Sofie fick trots sin tredjeplats i pole ingen fördel att starta i första startled då den var väldigt ojämn i splitarna och hon slutade sjua.

I andra heatet slutade Jonna tvåa efter Jasmin och Sofie fick svartflagg efter att ha kommit på fel sida om en skiljeboj med fel färg. Idag har det delats ut 7 svartflagg pga att skiljebojen är röd och inte vit och man tror att man skall köra som en vanlig röd boj. I vanliga fall är det ovanligt att den svarta flaggan används över huvud taget.

En dag till och det är dags för hemfärd för de tre som har hemlängtan nu.

Dina bilder är så bra Peter Andersson. Honnör till dig🤗