Racedag 2:

Nervös väntan på tredje och sista finalheatet på söndag eftermiddag blev det för tjejerna. Maskínerna gick bra och mekanikern kunde luta sig tillbaka.

Det var tätt på toppen och alla visste att det i stora drag skulle bli sista heatet som avgjorde allt. Det var ju det som hände 2017 när Jonna tog EM-titeln på denna plats, allt avgjordes då i sista heatet.

Starten gick och Sofie kom iväg som nummer 2 på innerspliten efter Emma-Nellie, på ytterspliten tog Jonna ledningen men när de senare gick ihop till en bana så var Emma 1:a, Sofie 2:a och Jonna hamnade alldeles bakom Jasmin Ypraus från Estland som då låg 3:a på innern efter Sofie. Sedan hände det inte så mycket, alla tjejer låg på en tät rad och inga större misstag blev det då dessa tjejer är vältränade och banan inbjöd inte direkt till några omkörningsmöjligheter. Sofie blev 2:a i sista heatet och även 2:a totalt i EM, hennes första pallplats i UIM och det var skönt för det har varit ”stolpe ut” några gånger.
Jonna blev 4:a i sista heatet men 5:a totalt. Då skall vi ha i åtanke att överarmen som hon bröt för 6 månader sedan fortfarande inte är 100%.

Det blev sedvanlig prisutdelning med pompa & ståt samt champagne fest !

De

Vi är nu hemma igen, då vi denna gång skickade Jetskina med Åregren`s lastbilen och vår fantastiska chaufför Benny Hagström tog på sig uppdraget att köra 2 x 310 mil för oss alla så vi kunde flyga.
Stort tack till Benny !

Vi har 2 stora race kvar, andra och sista deltävlingen i SM i Karlstad sista helgen i Juli och Nordiska mästerskapet i Pärnu, Estland 10-12 augusti. Sedan kanske det blir några fler race men det tar vi eftersom. Utöver detta återstår VM deltävling 3 i Dubai i November och finaler i Sharjah i december.