Nerverna var lite spända innan första heatet och diskussioner om för och nackdelar med olika spårval. På första starten, som gick kl 10.40 kom Jonna ut som 5:a och Sofie 6:a. Jonna körde upp sig till en 4:e plats medan Sofie dessvärre tappade en placering. De slutade 4:a och 7:a men var nöjda med att tävlingen startat på riktigt.

Det var sedan ett långt hopp fram till tjejernas start 15:30. Vi försökte äta, dricka och vila. Det var nog den varmaste dagen hittills och inte förrän vinden kom på em kändes det lite ”svalare”.

I moto 2 kom Sofie ut som 4:a i starten o Jonna 6:a. När trean gick omkull låg Sofie ett tag på tredjeplatsen. Hon jagades dock ikapp av först 95 Christa från Estland och sedan också av Jonna som dessförinnan hade passerat Kylie som tävlar för Ryssland.

I den totala cupen ligger Jonna 4:a och Sofie 6:a. Nu laddar vi om för morgondagen.

Ni måste också se några foton från Simon Palfrader som fotograferar för h2o. Ni hittar fler på Facebook.