I söndags kördes andra heatet för samtliga klasser och spännande blev det. I damklassen körde Sofie och hon var näst sist ut i starten men körde upp några placeringar och blev 7:a i mål. Det syns väldigt väl att Sofie`s Jetski inte har toppfarten som de andra och hon tappar i starterna. Detta visar sig också på pole polisyion/tidsträningen. Men Sofie vart nöjd med sin körning i helgen och sin 8:e placering totalt. Hon provade även på slalom där hon trodde hon skulle vara chanslös mot Fransyskan Virgine Morleas som kör en Zapata som är känt bra på slalom. Men Sofie gav henne ialla fall en match, förlorade första, vann andra men förlorade sedan sista med några meter. Men det kan nog bli mer slalom framöver. Kevin totalt i herrklassen, Daniel slutade på en mycket fin 6:e plats så teamet är mycket nöjda efter helgen.

Nu har vi några dagar i Shanghai innan vi lämnar till Liuzhou på fredag. Tävlingen där körs ihop med F1 båtar söndag-onsdag under kinesiska nationaldagsfirandet, ”Golden Week”  Där ansluter även Jonna som skall köra då.

Kina är speciellt men fascinerande, brist på arbetskraft är det inte. Vid tankstationen på tävlingsplatsen var det 7 st som hjälpte till att fylla vår dunkar. 3 st som fyllde dunkarna, 1 som skrev ner, 2 brandmän och en som vi inte vet vad han gjorde men troligen övervakade/chef…

Titta in på www.aquabike.net, klicka på galleries och sedan tex ”general” för riktigt fina bilder.